Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Mitsuba
Mitsuba

Mitsuba, Japansk persille - Cryptotaenia japonica

Navn Mitsuba, Japansk persille
Latinsk navn Cryptotaenia japonica
Familie Skjermplantefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Mitsuba eller japansk persille er en staude fra østen med rød-lila blader som blir opptil 1 meter høy og 60 cm vid. Fin urt og salatplante som blir ekstremt mye brukt i Kina, Japan og Korea. Røtter og frø er også spiselige. Blader, unge blomsterhoder og stilk høstes hovedsakelig på våren og høsten og kan spises rå og kokt. Spesiell smak som vanskelig kan sammenliknes med noe annet. Når skuddene høstes vil den sende opp nye skudd i løpet av sommeren. Kan benyttes istedet for persille og bladpersille, og har også en kvannliknende smak. Frøene høstes på høsten og røttene på høsten og vinteren. Frø og røtter brukes som smakstilsetter, røttene fjernes fra matretten før den serveres. Tiltrekker seg fordelaktige insekter. Under ideelle forhold fungerer den som en jordekker og selvsående plante. Den kan opptre delvis innvaderende hvis den får gode vekstvilkår. Tåler temperaturer til godt under -15 grader celsius. Den lilla varianten syntes å være enklest å få til, og er også best på smak både når det gjelder blader og unge blomsterhoder. Den Nord-Amerikanske varianten Cryptotaenia canadensis er så godt som identisk i smak med den grønne varianten av Mitsuba men kan være noe mer hardfør.

Formering av mitsuba

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : Spirer normalt raskt.

Deling : Tuedeles vår og høst.

Mitsuba sorter

f.atropurpurea: Sterkere smak på både blader og unge blomsterhoder. Mer hardfør enn den grønne varianten.